Mandler

Lidt af en super-food
Råvarer

• Mætter godt og giver god energi

• Fuldt spektrum af aminosyrer

• Har et højt indhold af protein

• Har et højt indhold af kostfibre

• Indeholder vitaminer og mineraler

• Har et højt olieindhold af de gode fedtsyrer  

Læs mere…

Mandlen er en stenfrugt som vokser på et træ der hører under rosenfamilien, og den har været dyrket siden helt tilbage for 5.000 år siden i Kina og mellem østen. Det 6 meter høje træ blev bragt op til middelhavet af grækerne som yndede denne spise særligt meget i alt fra salat til snacks. 

Mandlen findes med en bitter smag eller som en mere rund smag og hos Pure Bites har vi valgt den mere søde version som supplerer vores slik. Ligesom i de fleste andre komponenter Pure Bites benytter så indeholder mandler en lang række næringsstoffer som eksempelvis: protein, kostfibre, E-vitamin, fosfor, magnesium, jern, jod og zink. Herunder er der de sunde umættede fedtsyrer og her særligt n-3 fedtsyrer.

Mandler har et meget højt energiniveau, så derfor skal man ikke spise for mange af dem dagligt, men hvis man er fysisk aktiv, så er særligt mandler en bonus i relation til forbrænding når man træner. 

Antioxidanter i mandler kan hjælpe til at sænke blodsukker og insulin. Når du tilføjer mandler i et måltid, kan det hjælpe med at sænke dets glykæmiske indeks; hvilket skyldes primært at mandler har et højt indhold af gode og sunde fedtstoffer. 

Mandler er efter sigende gode for din hjerne, fordi de indeholder fenylalanin, som er et kemikalie, der gavner den kognitive funktion. Derfor er mandler bl.a. sunde for børn i udviklingsalderen og ældre med risiko for at udvikle Alzheimers.

Mandler er rige på fosfor, som styrker dine knogler og har en gavnlig effekt i forhold til knogleskørhed og meget andet… idet hele taget så har mandler mange positive effekter på vores krop og netop derfor har vi valgt den som en basis ingrediens i vores slik.

Vores leverandører af økologiske råvarer er nøje udvalgt, så Pure Bites kan stå inde for produkterne og sikre os at der ikke sniger sig nogen pesticider eller andre sprøjtemidler ind i Mandlerne. Ligeledes forsøger vi altid at finde leverandører som kan efterleve krav om gode arbejdsforhold. 

Hvis du ønsker at læse lidt nærmere om de gode egenskaber ved mandler så prøv at google ”mandler sundhed videnskab”.

Vi ønsker god fornøjelse med vores ”sunde” slik. 

0% kunstige stoffer og 100% lækkert…


DADLER

– er godt for hele kroppen!

Råvarer

• Giver lang forbrænding af energi

• Mætter godt og hjælper fordøjelse

• Har et højt indhold af protein og kostfibre

• Indeholder fuldt spektrum af aminosyrer

• Har et højt indhold af vitaminer og mineraler

• Lavere blodsukker stigning end sukker  

Læs mere…

Daddelpalmen vokser i subtropiske områder og i ørkener og Dadlen er en af verdens ældste, dyrkede frugter. I de gamle dage udnyttede man alle dele af palmen, og den er i flere tusinde år blevet kaldt for 'livets træ' fordi den har meget næring og kan holde sig længe.

Der findes mange forskellige daddelsorter, og den mest almindelige er den gyldenbrune deglet noor (lysets daddel). Medjoodadlen, der regnes for den fineste sort, har et meget blødt og saftigt frugtkød. 

Dadler er meget næringsrige og herlige at spise, og hos Pure Bites bruger vi dadler til at skabe sødme samtidig med at vi opnår alle de gode egenskaber i form af mineraler, vitaminer og fiber. 

Glykæmisk indeks er en oversigt som beskriver, hvor hurtigt eller langsomt noget mad vil øge blodsukkerniveauet. Dadlers GI (glykæmisk indeks) er 42, hvilket betragtes som lavt. Det betyder at kroppens insulin produktion belastes mindre og at stigningen sker over en mindre stejl kurve, dette kan være en fordel særligt for diabetikere. 

Dadler siges at være gode for fordøjelsen og dadler indeholder kalium, magnesium, natrium, calcium, zink og mange andre funktionelle aminosyrer og mineraler. 

Med andre ord så er dadlen ikke som grønkål i relation til sundhed, men den har en lang række positive egenskaber som rent sukker ikke har, og netop derfor benytter vi den som base i vores slik. 

Vores leverandører af økologiske råvarer er nøje udvalgt, så Pure Bites kan stå inde for produkterne og sikre os at der ikke sniger sig nogen pesticider eller andre sprøjtemidler in i vores Dadler. 

Ligeledes forsøger vi altid at finde leverandører som kan efterleve krav om gode arbejdsforhold. Hvis du ønsker at læse lidt nærmere om de gode egenskaber ved Dadler så prøv at google ”dadler sundhed videnskab”.

Vi ønsker god fornøjelse med vores ”sunde” slik. 

0% kunstige stoffer og 100% lækkert…  

BELGISK CHOKOLADE 

– ikke så slemt endda!

Råvarer

• Indeholder antioxidanter (også den hvide)

• Indeholder mættede fedtsyrer og fiber

• Indeholder polyfiner, magnesium og jern

• Indeholder flavonider og vitaminer

• Har et højt indhold af mineraler  

Læs mere...

I 1828 fandt hollænderen Conrad Van Houten en metode til at producere chokolade i fast form, og siden da er udviklingen gået stærkt. 

Englænderen Joseph Fry fremstillede som den første i verden en plade chokolade i 1847 og Daniel Peter Schweiz producerede den første mælkechokolade i 1875.

Helt frem til den dag i dag er der kommet utallige produkter på markedet i så utrolig mange kombinationer at chokolade som fænomen er noget at det mest udbredte og mest solgte slik i verden.

Vores mørke Chokolade består af 60% kakao tørstof, så der beholdes mange af de gode egenskaber mørk chokolade har på kroppen. Vores hvide chokolade består primært af kakaosmør som har et meget højt indhold af antioxidanter og polyfiner, samt en lang række stabile olier og fedtstoffer. 

Vi benytter os af Callebeaut Chokolade grundet deres stærke evne til at skabe en lækker konsistens og en fremragende smag simpelthen fordi de benytter de bedste råvarer. Der er stærke bitre toner som på samme tid skaber en let frugtig og sød oplevelse, og når man bruger den med bær og frugter så åbner den sig flot og skaber en dejlig smagsoplevelse. Vores hvide chokolade består af 45% kakaotørstof. 

Callebeaut er fra 1911 og deres standarder er blandt de højeste omkring Chokolade på verdensmarkedet, særligt når det gælder økologi. 

Af og til så besøger vi plantagerne selv for at se hvordan de fungerer og hvordan arbejdsforholdene er for den enkelte arbejder. Og vi kan kun sige at standarden er meget høj. 

Vores leverandører af økologiske råvarer er nøje udvalgt, så Pure Bites kan stå inde for produkterne og sikre os at der ikke sniger sig nogen pesticider eller andre sprøjtemidler in i vores Mørke Chokolade.

Eftersom der er tale om en økologisk råvare så er kravene store og omfattende. Hvis du ønsker at læse lidt nærmere om de gode egenskaber ved belgisk chokolade så prøv at google ”chokolade sundhed videnskab”. 

Vi ønsker god fornøjelse med vores ”sunde” slik.

0% kunstige stoffer og 100% lækkert…  


APPELSIN

– frisk, lækker og sund!

Råvarer

 Højt indhold af vitamin A,E,B-kompleks

• Fremragende evner til at øge fordøjelsen

• Indeholder magnesium, kalcium og jern

• Fungerer antiviralt og anti-inflammatorisk

• Har et højt indhold af mineraler og fiber  

Læs mere...

Ordet appelsin betyder »kinesisk æble«. Det kommer af det tyske apfelsine, dannet af apfel = æble og sinensis, det latinske ord for kinesisk. 

Mange forskere mener, at appelsinen er opstået i det sydlige Kina hvor frugten nævnes første gang i kinesiske tekster 2.400 f.kr. Den kom til Europa med romerne, men forsvandt igen, indtil maurerne i 700-800-tallet introducerede den i Spanien og på Sicilien.

I Nordeuropa blev appelsinen først folkeeje langt op i 1900-tallet, men den er nu udbredt så meget at man kan få den i alt fra The til Chokolade. 

Hos Pure Bites er vi vilde med den originale appelsin smag og så er det bare en bonus at der følger et højt indhold af C-vitamin og 13 andre vitaminer samt et betydeligt indhold af fosfor, jern og kalium. 

Vi benytter os også af skrællen som har så mange spændende egenskaber og er kendt for dens ”rensende” effekt på kroppen. 

I europæisk litteratur og forestillingsverden symboliserer appelsinen det eksotiske og magiske. Eksempelvis er historien om Aladdin, der får en appelsin i sin turban, gået ind i sproget som et synonym for et heldigt sammentræf. Hvis du finder vores Pure Bites magiske så er vi bare glade.

Vores leverandører af økologiske råvarer er nøje udvalgt, så Pure Bites kan stå inde for produkterne og sikre os at der ikke sniger sig nogen pesticider eller andre sprøjtemidler ind i vores appelsiner. 

Eftersom der er tale om en økologisk råvare så er kravene store og omfattende, men det er det hele værd. 

Hvis du ønsker at læse lidt nærmere om de gode egenskaber ved appelsiner så prøv at google ”appelsin sundhed videnskab”.

Vi ønsker god fornøjelse med vores ”sunde” slik. 

0% kunstige stoffer og 100% lækkert…  


CITRON

– sur, frisk og fuld af power!

Råvarer


• Højt indhold af antioxidanter

• Fremragende antibakterielle effekter

• Fungerer basisk og blodrensende

• Fungerer antiviralt og anti-inflammatorisk

• Har et højt indhold af mineraler og fiber  

Læs mere…

Citronen er en helt igennem fantastisk spise som bruges over hele verden fra salater til kød, og selv om man ikke kender dens oprindelse, så mener man den stammer fra Himalaya i det nordlige Indien.

Citrontræet som vi kender det bliver op til mellem 2 og syv meter højt og kan høstes det meste af året under varmere himmelstrøg. 

Først omkring 1600-tallet kommer Citronen til Danmark og det tager næsten 200 år før den bliver mere udbredt i landet og mere brugt i køkkenet. 

Som en del af Citrus familien leverer citronen meget C-vitamin, men den har mange andre gavnlige funktioner som det at den virker antibiotisk, og at den indeholder antioxidanter som er med til at forebygge sygdomme. 

Hos Pure Bites er vi vilde med den syre som Citronen kan levere fordi den står i fin kontrast til det søde og så er der opstået sød musik når de 2 smagsretninger er slået sammen. 

Vi benytter os også af skrællen fra citronen som har så mange spændende egenskaber og er blandt andet kendt for dens ”rensende” effekt på kroppen. 

Vores leverandører af økologiske råvarer er nøje udvalgt, så Pure Bites kan stå inde for produkterne og sikre os at der ikke sniger sig nogen pesticider eller andre sprøjtemidler in i vores citroner. 

Eftersom der er tale om en økologisk råvare så er kravene store og omfattende, men det er det hele værd. 

Hvis du ønsker at læse lidt nærmere om de gode egenskaber ved citroner så prøv at google ”citron sundhed videnskab”.

Vi ønsker god fornøjelse med vores ”sunde” slik. 

0% kunstige stoffer og 100% lækkert…  JORDBÆR

– en magisk superfood!

Råvarer

• Højt indhold af antioxidanter

• Fuld af flavonider, (anthocyaniner) 

• Lavt frugtsukker og kalorie indhold

• Beskytter hjertet og blodtrykket

• Rig på mineraler og vitaminer

• Hjælper mange funktioner i kroppen 

Læs mere…

Jordbær vokser næsten alle steder på jorden og der mange forskellige sorter og smage som får mange munde til at løbe i vand.

Den franske konge Ludvig den 14 sendte en løjtnant til Chile og Peru for at spionere forsvarsværker i de spanske kolonier. Han nøjedes dog ikke med at tegne forsvarsværker, han tegnede også planter og indsamlede nogle vilde jordbærplanter.

I 1714 kom han tilbage til Frankrig med 5 levende jordbærplanter som blev avlet i den botaniske have i Brest hvor de første bær blev opdyrket og spist. 

Før den tid spiste man i Europa vilde skovjordbær som særligt vikingerne var meget glade for. 

Jordbær er fyldt med fibre, vitaminer, antioxidanter og andre sunde ting og siges at være godt for at sænke det dårlige kolesterol og styrke hjertet og mange andre gode ting. 

Desværre så sprøjtes der meget for at sikre et højt udbytte af høsten af Jordbær verden over, men hos Pure Bites benytter vores leverandører udelukkende økologiske Jordbær som ikke indeholder pesticider. 

Og efter vores bedste overbevisning så smager de økologiske jordbær bare af lidt mere…

Eftersom der er tale om en økologisk råvare så er kravene store og omfattende, men det er det hele værd.

Hvis du ønsker at læse lidt nærmere om de gode egenskaber ved jordbær så prøv at google ”jordbær sundhed videnskab”.

Vi ønsker god fornøjelse med vores ”sunde” slik. 

0% kunstige stoffer og 100% lækkert…  

KAKAO

 – gudernes føde!

Råvarer

• Højt indhold af antioxidanter

• Fuld af flavonider, (anthocyaniner) 

• Lavt frugtsukker og kalorie indhold

• Beskytter hjertet og blodtrykket

• Rig på mineraler og vitaminer

• Hjælper det gode  

Læs mere...

Der er flere forskellige sorter af Kakao end der er sorter af æbletræer, i Danmark, hvilket betyder at der også er mange forskellige smage. 

Kakaobønnen har været dyrket i mere end 3.000 år og blev i Sydamerika brugt som betalingsmiddel i stedet for penge, grundet dens høje næringsværdi og evne til at holde sig. 

Kakaobønner dyrkes i dag omkring ækvator hvor der er varmt og fugtigt, men desværre trives mikrober og skadedyr også fint under disse betingelser. 

Og netop derfor er økologiske bønner markant dyrere grundet at der ikke sprøjtes mod pesticider og så er høsten under det halve. 

Vores sortiment er fremstillet af 100 % økologisk chokolade for at bevare smagen og undgå giftige sprøjtemidler. 

Kakaotræet tilhører Sterculiaceaefamilien og er et tyndt træ, der i vild tilstand kan vokse til op til 10-15 meters højde. 

Den svenske botaniker Carl von Linné navngav kakaotræet " Gudernes føde", eftersom der ofte blev drukket kakao til store ceremonier hvor guderne blev hyldet. 

 Eftersom der er tale om en økologisk råvare så er kravene store og omfattende, men det er det hele værd. 

Hvis du ønsker at læse lidt nærmere om de gode egenskaber ved kakao så prøv at google ”kakao sundhed videnskab”.

Vi ønsker god fornøjelse med vores ”sunde” slik. 

0% kunstige stoffer og 100% lækkert…  

LAKRIDS

– fra medicin til slik!

Råvarer

• Højt indhold af antioxidanter

• Fuld af flavonider, (anthocyaniner) 

• Lavt frugtsukker og kalorie indhold

• Beskytter hjertet og blodtrykket

• Rig på mineraler og vitaminer

• Hjælper det gode i kroppen  

Læs mere...

I flere årtusinder har lakrids været en af de mest anvendte remedier i naturmedicin, mens man idag bruger den mest for smagens skyld.

Lakrids vokser i Nordafrika, Mellemøsten og helt hen til Kina, hvor nogle af de ældste beviser for brugen af lakrids findes.

Lakrids udvindes gennem saften af rødderne på planten Glycyrrhiza glabra. Lakridsens historie kan dateres tilbage til 2300 år f.Kr. Dengang fik Kinas kejser, Shen Nung, nedskrevet i den himmelske agerdyrknings urtebog, Pen Tschao, at lakridsen er en magisk plante, der genskaber ungdomskraften i aldrende mænd.

De gamle grækere brugte den mod hoste og i Danmark blev den brugt i hostesaft grundet sin hostestillende virkning og den anti-inflammatoriske funktion.

I de seneste år er lakridsen gået fra slik skålen til Gourmet restauranter og har sneget ind i vores hjem på andre måder. 

Eftersom der er tale om en økologisk råvare så er kravene store og omfattende, men det er det hele værd.

Hvis du ønsker at læse lidt nærmere om de gode egenskaber ved rå lakrids så prøv at google ”rå lakrids sundhed videnskab”.

Vi ønsker god fornøjelse med vores ”sunde” slik. 

0% kunstige stoffer og 100% lækkert…

PASSIONSFRUGT

– eksotisk superfood!

Råvarer

• Højt indhold af antioxidanter

• Fuld af flavonider, (anthocyaniner) 

• Lavt frugtsukker og kalorie indhold

• Beskytter hjertet og blodtrykket

• Rig på mineraler og vitaminer

• Hjælper det gode i kroppen  

Læs mere...

Passionsfrugt er fra troperne, hvor den dyrkes året rundt og selvom den ikke er så spændende udenpå; så synes vi hos Pure Bites at den er fantastisk betagende når man skærer den op. 

Indeni gemmer passionsfrugten nemlig på et både smukt og farvestrålende frugtkød, der samtidig også indeholder en del vitaminer og mineraler. 

Især er indholdet af blandt andet C-vitaminer højt i en passionsfrugt. 

Frugtkødet er nærmest flydende og med kerner, og den let syrlige smag er særdeles egnet til at blande med noget sødt. 

Hos Pure Bites benytter vi os af økologisk Passions frugtpulver, for at undgå sprøjtemidler og samtidig at bevare mest muligt næringsindhold. 

Passionsfrugt findes mest i Sydamerika og Afrika, hvor de produceres i store mængder, men også Spanien er begyndt at have en betydelig produktion, særligt af økologisk frugter. 

Eftersom der er tale om en økologisk råvare så er kravene store og omfattende, men det er det hele værd. 

Hvis du ønsker at læse lidt nærmere om de gode egenskaber ved passionsfrugt så prøv at google ”passionsfrugt sundhed videnskab”. 

Vi ønsker god fornøjelse med vores ”sunde” slik. 

0% kunstige stoffer og 100% lækkert… 

Sale

Unavailable

Sold Out